
Karadeniz’de Rusya-Ukrayna gerginliği büyüyor. Ukrayna Ordusundan yapılan son dakika açıklamasında, “Bir savaş gemimize Rusya tarafından ateş açıldı.” denildi. Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden bu yana gerilim yaşayan Moskova ve Kiev yönetimleri, son dönemin en fırtınalı gününü yaşıyor. Bu sabah Kerç Boğazı’na doğru ilerleyen Ukrayna savaş gemileri Rus donanması tarafından zorla durduruldu. Bir Rus gemisinin Ukrayna destroyerine […]
Karadeniz’de Rusya-Ukrayna gerginliği büyüyor. Ukrayna Ordusundan yapılan son dakika açıklamasında, “Bir savaş gemimize Rusya tarafından ateş açıldı.” denildi.
Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden bu yana gerilim yaşayan Moskova ve Kiev yönetimleri, son dönemin en fırtınalı gününü yaşıyor. Bu sabah Kerç Boğazı’na doğru ilerleyen Ukrayna savaş gemileri Rus donanması tarafından zorla durduruldu. Bir Rus gemisinin Ukrayna destroyerine çarptığı kayıtlara yansıdı.
Rusya öğle saatlerinde Kırım Yarımadası’nı ana karaya bağlayan köprüyü ulaşıma kapattı, akşamüstü ise savaş uçaklarını Kerç Boğazı üzerinde uçurdu.
RUSYA KERÇ BOĞAZI’NDA KONTROLÜ ELİNE GEÇİRDİ
Azak Denizi ve Kerç Boğazı 2003 tarihli bir anlaşma ile Ukrayna ve Rusya’nın ortak karasuları olarak belirlenmiş olsa da, Moskova’nın Kiev’e ait Kırım Yarımadası’nın 2014 yılında önce işgal sonra ilhak etmesi ile birlikte boğazın ve iç denizin giriş ve çıkış kontrolü tamamen Kremlin’in eline geçmiş durumda.
Rusya, Kırım’ı ilhak ettikten sonra Kerç Boğazı üzerine inşa ettiği köprünün açılışını ise bu yılın Mayıs ayında yaptı.
Ukrayna’da 2014 yılında yaşanan hükümet karşıtı protesto gösterileri ile başlayan süreçte ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev arasında çatışmalar yaşanmış, ilhak süreci de aynı dönemde meydana gelmişti.
Kırım Türklerinin boykot ettiği tartışmalı referandumla bölgeyi kontrol eden Rusya’ya Batılı ülkeler yaptırım uyguluyor.
- Etiketler
- adana, mersin, mersin değişim gazetesi, tarsus
- hilal vursan
- CİDDİ ANALİZ
- 12 Mart 2019- 14:41:01
- Ali Ekber Şen
- ALİ EKBER ŞEN FENA YÜKLENDİ :MERSİN İDMANYURDU’NUN HALİ İÇLER ACISI
- 28 Nisan 2019- 20:54:50
- burhan ocakoglu
- TARSUS BELEDİYESİ İÇERİSİNDE Kİ SIRLARI DIŞARIYA SIZDIRAN BAŞKAN YARDIMCISI KİM ?
- 26 Ekim 2019- 14:54:10
- yusuf ocakoglu
- FETÖ’CÜLER DIŞARIYA RENK VERMEK İSTEMİYOR
- 12 Mart 2019- 14:38:29
- Hatice Yılmaz
- MİLLET İÇİN BERABERLİK
- 12 Mart 2019- 14:33:49